tirsdag den 27. marts 2012

SMS afstemninger i klassen

Jeg ved ikke med jer andre, men jeg har ventet på en mulighed for at kunne lave afstemninger og meningsmålinger på en smart og anonym måde, hvor eleverne også synes det er sjovt.

Ventetiden er slut, i hvert fald for Powerpoint brugere med en Windows maskine (så er begrænsningerne også nævnt)

Shakespeak er løsningen.
Shakespeak er en plug in (tilføjelsesprogram) til Powerpoint for Windows (virker ikke på Mac) som i al sin enkelhed tilføjer en ekstra menulinje hvorfra du kan administrere afstemninger og kommentarmuligheder direkte i din Powerpoint præsentation.

Programmet er utrolig simpelt at bruge, du trykker på knappen "Add poll" formulerer spørgsmålet og giver et antal svarmuligheder, og så klarer programmet selv resten ved at tilføje et antal slides til din Powerpoint præsentation.

Det er gratis at bruge med indtil 20 respondenter pr, gang, har man brug for mere er der en mindre omkostning forbundet med det.

Shakespeak er en mulighed for at eleverne kan få lov at bruge deres mobiltelefoner i undervisningen, de kan også, hvis de ikke har fri SMS eller har glemt deres mobiltelefon, afgive deres stemme via Twitter eller på en hjemmeside.

Programmet opretter en instruktions slide hvor du kan se til hvilket DANSKE nummer der skal sendes SMS, eller hvordan man stemmer på alternative måder.

Under afstemningen kan man hele tiden se hvor mange stemmer der er afgivet, og når alle stemmer er registererede kører man blot videre til næste slide for at se resultatet.

Programmet giver også mulighed for at oprette en "kommentar slide" en tom slide hvor eleverne kan sende beskeder direkte til, enten via mobiltelefon eller via en computer, den besked eleven sender er på tavlen indenfor få sekunder, og der kan altså indsamles ANONYME tilkendegivelser fra eleverne på flere forskellige måder.

Jeg har netop mens denne blog bliver skrevet fået at vide fra Shakespeak at en Apple Keynote version er på vej, men næppe klar til publicering før 2013, men så er der noget at glæde sig til for Mac brugerne også.

Men som en konklusion:
Shakespeak er innovativt, intuitivt og giver dig som lærer en helt ny måde at involvere eleverne på.

Prøv det, det er gratis

Ingen kommentarer:

Send en kommentar