søndag den 26. august 2012

Få dit eget interaktive whiteboard for under 2000 kroner


Som lærer forventes det at du kan bruge interaktive tavler og projektorere, men det er ikke alle steder at de er tilgængelige i alle klasselokaler.

Så derfor giver det mening at have sit eget system med, og faktisk er det både nemt og giver ekstra muligheder. Vi vil her give en kort guide til hvordan du bygger dit eget system, og hvilke muligheder det giver.

Systemet

Forstil dig at du har en væg som du vil have din tavle på. Derfor skal du pege en projektor med den, og slutte projektoren til computeren.
Du skal også bruge en wii-remote som også skal peges mod væggen. Denne wii-remote forbindes trådløst til computeren via bluetooth.
Hvis din computer ikke har bluetooth indbygget, så kan du bruge en usb-adapter som giver dig denne mulighed.

Du skal bruge en infrarød pen som du bruger som en mus på din tavle. Pennen udsender et lys som er usynligt for menneskers øjne, men som wii-remoten opfatter og sender til computeren.
Computeren skal også bruge et program til at styre alle disse dele og give dig det som du vil have. Det program som jeg bruger hedder Smoothboard Air with Duo og det giver også nogle ekstra muligheder som jeg fortæller om senere.

Hele systemet ser sådan ud.

Projektoreren

Der er mange forskellige projektorer på markedet som du kan bruge, og priserne er fra ca. 1500 kr og op til 62.000 kr for de rigtig dyre. Den model jeg bruger kostede 1500 kr i 2012, og virker upåklageligt til mit formål. Projektor

Projektoren tilsluttes i de fleste tilfælde via et HDMI kabel, da det overfører både lyd og video meget hurtigt og smertefrit. Så du skal sikre dig at dit computer har en indgang til det kabel som din valgte projektor bruger.
Flere projektorer har både mulighed for at tilslutte via et VGA kabel og et HDMI kabel som kan ses her. VGA kablet er det store til venstre.
Wii-remote

Denne remote er den samme som du bruger til din wii spillemaskine, og kan købes alle vegne for ca 200 kr.

Infrarød pen

En infrarød pen er som en lille lygte som giver et lys som kameraer kan opfange. Du kan teste om en pen virker ved at filme den med dit mobiltelefonkamera, da det kan opfange det lys den sender ud.
Jeg har bygget nogle penne selv, men det bedste resultat har jeg haft med en pen som jeg købte online hos IR Pens.

Software

Det som programmet gør er at opfange hvad du tegner med pennen, og så overføre det til tavlen. Det sørger også for at skabe og holde forbindelsen til wii-remoten undervejs.

En anden fed ting som dette program gør er at det giver dig mulighed for at dele kontrollen med tavlen, sådan at den kan styres af ipads, android tablets, iphones og android smartphones.
Der er en rigtig god demonstration af det her
Når det hele så er sat sammen så har du en fungerende interaktiv tavle som du kan tage med dig overalt og det kommer til at se nogenlunde sådan ud:
(Jeg beklager kvaliteten af videoen, men jeg ejer ikke et ordenligt kamera)
Ingen kommentarer:

Send en kommentar