fredag den 2. november 2012

Puzzlemaker

Hvad er puzzlemaker? 

Puzzlemaker er et værktøj til dig, som lærerstuderende, underviser eller folkeskolelærer, der gerne vil fremstille dine egne kryds og tværs opgaver m.m. til undervisningsbrug. Puzzlemaker består af forskellige former for skabeloner som man udfylder og kort efter får en færdiglavet opgave. Puzzlemaker er let at bruge og gratis ( med mulighed for at købe sig til nogle ekstra funktioner såsom ordbog). 


Hvorfor bruge puzzlemaker? 

Puzzlemaker kan med sine mange muligheder anvendes inden for de fleste af folkeskolens fag. Selv bruger jeg ofte programmet til at lave kryds og tværs opgaver til evaluering af elevers udbytte af et undervisningsforløb. Derudover kan man fx lave ordjagt i fysik/kemi og lade eleverne finde de forskellige kemiske betegnelser for grundstofferne i Det Periodiske System. I matematik kan man lade eleverne regne regnestykker i en sudokulignende form. 
Kort sagt er mulighederne mange. 

 Hvordan bruges Puzzlemaker? 

1. Man starter med at vælge, hvilken opgavetype man vil lave (fx skjulte beskeder, ordsøgning eller kryds og tværs som jeg vil demonstrere her). 

2. Klik på criss cross (markeret med pink på billedet).

3. Når du har klikket på criss cross, dukker en formular op (som vist på billedet nedenfor).  Indtast din kryds og tværs opgaves  titel, antal firkanter samt deres størrelse og ikke sidst men ikke mindst krydsord og ledetråde. Afslut ved at klikke på create my puzzle.


God fornøjelse med puzzlemaker. 
Ingen kommentarer:

Send en kommentar