mandag den 28. januar 2013

Endnu et active inspire kursus


Tobias Heiberg
Mandag formiddag den 28. januar var techtutorene ude og køre et kursus for et 1.års danskhold, som står foran den første praktik. Techtutorene var booket gennem holdets underviser, der havde kontaktet Tobias Heiberg (Tohj@ucc.dk), som er koordinator for seminariets tekniske undervisere.Programmet var at installere Active Inspire softwaren på de studerendes computere og så med eksempler og diskussioner tale om hvad vi dog skulle bruge de her tavler til. Derefter skulle de studerende have fingrene ned i bolledejen og selv prøve at skrive på tavlen, bygge sider op og bearbejde importerede powerpoint slideshows.


De studerende og deres danskunderviser var meget optaget af en sund skepsis om, hvad man kunne og skulle bruge tavlerne til. De debatterede, om tiden mon var løbet fra håndskrivning på tavlen og i det hele taget, og kom også ind på de krav som teknologien stiller til fremtidens lærere om at være med på noden og ikke "stå de første 17 minutter og fumle med tavlen" som en af de studerende udtrykte det.
Det lokale som vi startede i var desværre beboet af en defekt interaktiv tavle, som havde fået nogle gevaldige tæsk, og derfor kørte vi undervisningsdelen uden brug af pennen, men det virkede alligevel ok. Det er jo desværre sådanne ting som man støder ind i til tider, og min egen holdning er at man bare må tilpasse sig og komme videre med undervisningen. Det kommer helt sikkert også til at ske i en lærers fremtidige dagligdag.


Hvis dit hold også gerne vil have en intro til eller et kursus i de interaktive tavler, noteprogrammer eller andet teknisk, så kontakt endeligt Techtutorene for at finde ud af hvad vi kan tilbyde.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar