tirsdag den 12. februar 2013

Lav jeres egen avis


Skal du i gang med medieundervisningen og mangler inspiration? Eller har du elever i din klasse med en drøm om (muligvis) at blive journalist efter endt skolegang?

Politikens skole tilbyder skoleklasser fra 6.klasse op til 10. klasse at producere deres egen avis lige fra den første spirende ide til de enkelte avisartikler til eleverne står med klassens trykte avis i deres hænder.

Hvad går projektet ud på? 

I Politikens læringsprogram "Redaktionen" kan dine elever opleve at være "journalister" for en uge. Læringsprogrammet muliggør et kig ind i journalisters hverdag herunder samarbejde med fotografer og redaktører m.m.

Herved får eleverne trænet deres samarbejdsevner, men får også en grundig indføring i samt erfaring med de forskellige faser som gennemarbejdes i forbindelse med produktionen af en avis. 

Undervejs i processen kan eleverne ikke blot få hjælp af deres lærere, men også af interaktive assistenter, der kan bistå eleverne med at løse forskellige udfordringer, efterhånden som de møder dem. Læringsprogrammets brug af interaktive assistenter kan støtte elevernes voksende selvstændighed, da de via de interaktive assistenter kan få hjælp til selvhjælp.

 Vejledning til lærerne

I programmet indgår der ligeledes lærervejledninger i form af blandt andet en introduktionsvideo (se link Velkommen til redaktionen ) samt forskellige artikler, der kan hjælpe læreren i gang.

 Du kan læse mere om Politiken Skole på følgende link: http://politiken.dk/skole/redaktionen/.


Eksempel på en skoleavis
Kilde: Politikens skole


Ingen kommentarer:

Send en kommentar